Tijdelijke vervanging of waarneming van je POH: zo doe je dat

POH tijdelijk vervangen of waarnemen

Het kan natuurlijk dat de POH GGZ van je praktijk ziek wordt. Of zwanger. Of om een andere reden tijdelijk vervangen moet worden. Het kan ook zijn dat er even een paar weken of maanden een overbrugging nodig is, bijvoorbeeld omdat een POH een andere betrekking heeft aangenomen en er nog geen nieuwe is. Dan is een tijdelijke vervanging zeer gewenst. Maar waar haal je zo'n vervanger zo snel vandaan? Wij zien regelmatig dat huisartsen worstelen met dit vraagstuk.

Snel oplossen

Bij SUPPOHRT zijn we altijd op zoek naar POH GGZ. Elke dag voeren we gesprekken met potentiële kandidaten en bouwen we aan ons netwerk. Vaak gaat het er hierbij om langdurig zorg te verlenen bij een huisartsenpraktijk, want wij houden net zoals jullie van continuïteit Tijdelijk kan vanzelfsprekend ook. We hebben ook voldoende POH's die tijdelijke klussen prettig vinden, bijvoorbeeld als opvulling naast hun huidige baan. Bijkomend voordeel is dat zij vaak direct inzetbaar zijn! Zo kunnen wij in een kwestie van weken zorgen dat er weer zorg kan worden verleend.

Hoe we werken

Als we door een praktijk worden benaderd gaan we direct aan de slag. Samen met de praktijk stellen we een profiel op van de praktijk, haar populatie en de meest voorkomende problematiek. Met dit profiel is zoeken eenvoudiger en het vinden van de juiste kandidaat alweer een stap dichterbij. De gevonden kandidaten spreken wij eerst uitgebreid zelf om ze vervolgens aan de praktijk voor te stellen. We streven ook bij tijdelijke vervanging naar de best mogelijke match met de praktijk. Invallen betekent voor ons meteen de lopende problematiek en agenda op kunnen vangen en zo snel mogelijk integreren in het team van de praktijk. Het draait immers om de zorg!